Sommerland: Bedste regnvejrssæson nogensinde

Det er næppe gået nogens næse forbi, at den danske sommer har været en omskiftelig og kølig en af slagsen. Det har man også kunne mærke i Sommerland Sjælland, hvor besøgstal og omsætning ikke helt har levet op til forhåbningerne. Alligevel er der smil hos ejerne.

– Vi tøver ikke med at kalde det vores bedste regnvejrssæson nogensinde, griner Kåre Dyvekær, der er direktør og ejer Sommerland Sjælland sammen med sin bedre halvdel Mette Dyvekær.

– Det har været en fornuftig sæson, og det er gået rigtig godt, vejret taget i betragtning, fortsætter direktøren.

Brug den lokale vejrudsigt
Vejret har drillet hele sæsonen med kølige sommertemperaturer og vejrudsigter fulde af regn.

– Selv om regnen ikke altid kommer, når meteorologerne lover det, så betyder det meget for besøgstallet, fordi gæsterne bruger udsigterne, når de skal bestemme sig for ferieaktiviteterne, fortæller Kåre Dyvekær uddyber:

– Vi opfordrer altid gæsterne til at bruge den lokale vejrudsigt fremfor landsudsigten, og vi synes faktisk, at vi kunne se et skift midt i sæsonen, hvor gæsterne begyndte at komme senere på formiddagen. Jeg tror, det er fordi, de har kigget ud af vinduet og sagt; vejret er fornuftigt, så i dag skal vi i Sommerland.

Stor ros til sommerværter
Selv om vejret har været sommerens store samtaleemne, så har Sommerland Sjælland også oplevet stor opmærksomhed omkring parkens ansatte.

– Vi har aldrig fået så meget ros for vores sommerværter som i sæson 2017. Der har været så mange gode anmeldelser på de sociale medier og ros fra gæsterne i parken, afslører Mette Dyvekær og fortsætter:

– Inden sæsonen introducerede vi Akademi Sommerland Sjælland i samarbejde med True North og Bakgaard Consulting. Det er dejligt, at vores fokus på service og værtsskab har båret frugt, så gæsterne lægger mærke til det.

SamyKart gav international opmærksomhed
Årets store nyhed i Sommerland Sjælland var den renoverede og udvidede gokartbane, hvor gæsternes blandt andet kan sænke konkurrenternes fart eller sprøjte vand efter dem.

SamyKart, som gokartbanen hedder, er stærkt inspireret af konsolspillet Mario Kart og gav i løbet af sæsonen en del opmærksomhed for de innovative løsninger.

– Flere forskellige internationale og danske medier har skrevet om SamyKart. Blandt andet det anerkendte magasin Funworld, lyder det stolt fra Kåre Dyvekær, der har udviklet teknologien sammen med en nuværende og tidligere sommervært.

Fornuftigt besøgstal – trods alt
Sæson 2016 var rekordernes sæson for Sommerland Sjælland med flest besøgende nogensinde, flest solgte sæsonkort og den største dag nogensinde.

Det har sæson 2017 haft svært ved at leve op til, men en enkelt rekord blev det til. Da onsdag den 19. juli med over 7.400 gæster blev Sommerland Sjællands største enkeltstående dag nogensinde.

– Sammenlagt lander vi omkring et besøgstal på 170.000 gæster. Sommervejret taget i betragtning er det fornuftigt, men vi er bare slet ikke der, hvor vi gerne ville være oven på 2016-sæsonen, konstaterer Kåre Dyvekær.

– Nu skal vi i gang med at evaluere sæsonen og planlægge frem mod sæson 2018, hvor vi igen er klar til at byde en masse glade gæster velkommen fra lørdag den 19. maj, slutter direktøren for Sommerland Sjælland.