Forkæl dit sommerhus og lej det ud

Hvor mange dage benytter du dit sommerhus om året? Er det to uger i sommerferien, lidt i påsken og ved Kristi Himmelfart? Er der år hvor det står helt tomt, fordi du har valgt, at tage familien med på en rejse til Spanien i stedet for i sommerhus?

Et sommerhus har godt af at blive brugt, at der bliver sat varme på, og at der bliver luftet ud, så det ikke står og bliver indelukket, koldt og fugtigt. En løsning kan være at leje sommerhuset ud i de perioder, du ikke selv benytter det.

Hvis dit sommerhus står opvarmet året rundt, kan du bidrage til de i forvejen eksisterende driftsudgifter med indtægter fra udlejning.

Ekstra bonus
Når der er lejere/besøgende i sommerhusene, så bliver der generelt holdt mere øje med, hvem der kører på de små sommerhusveje. Det er med til at mindske antallet af indbrud, og skabe større sikkerhed i sommerhusområderne.

Hvis der er et vindue, der er utæt, et træ der er væltet på grunden, en rørskade eller andet, så har du den tryghed, at udlejningsbureauet og lejerne vil komme i sommerhuset. Du vil derved få et »opsyn« med huset over hele året. Udlejningsbureauerne er lokale, og kan hurtigt rykke ud. Hvis du som ejer bor i Jylland/København og eksempelvis får en sms om, at din varmepumpe er slået fra, så er udlejningsbureauet den lokale forlængede arm, og kan hurtigt få kigget på problemet og få det løst.

Godt for erhvervslivet
Med flere besøgende gæster i Odsherred, vil aktivitetsniveauet stige. Jo flere gæster der besøger Odsherred i ydersæsonen, jo længere kan sæsonen strække sig – det vinder alle parter på.

Økonomi og vedligehold
Når du lejer dit feriehus ud gennem et udlejningsbureau, er de første 20.700 kr. skattefrie. Hvis du eksempelvis kombinerer indtjeningen for udlejning med det pt. gældende håndværkerfradrag, kan kombinationen af indtjeningen og håndværkerfradraget benyttes til løbende istandsættelse, som du som ejer også vil få stor glæde af. Du har muligheden for at udføre forbedringer af sommerhuset, samt løbende vedligeholdelse, som også på sigt vil gavne værdien ved eksempelvis salg af sommerhuset.

Samvittigheden
Græsset skal slås, hækken trænger til en omgang, ukrudtet gror højt mellem terrassefliserne. Samvittigheden som sommerhusejer rammer én på manglende tid, og det man burde have gjort. Benyt en del af lejeindtægten og få en aftale i stand med en lokal havemand. Når du så selv kommer i sommerhuset – ja så kan du holde ferie og hygge med familien, og ikke tænke på alt det praktiske.

Serviceaftaler med ejer
Har du ikke overskud, tid eller helbred til at udføre den indvendige og nødvendige klargøring, så vil udlejningsbureauerne gerne hjælpe med at udføre opgaverne, sørge for at der er ekstra elpærer, støvsugerposer o.s.v. i huset. Det er bare at aftale individuelt, hvad du som ejer selv håndterer, og hvad udlejningsbureauet skal håndtere.

Hvem vil ikke forkæles?
Forkæl dit sommerhus og dig selv. Kontakt det lokale udlejningsbureau og få en aftale i stand omkring udlejning. Det er kun en fordel for dig, for sommerhuset og for familien.