Geopark Festival 2016: Glæd dig

Geopark Festivalen skaber for tredje år i træk et helt unikt møde imellem landliggere, lokale og turister. Slå kryds i kalenderen fra den 28. – 31. juli og vær parat til et alsidigt og vidtfavnende program.

En af sommerens glade begivenheder i Odsherred bliver igen i år Geopark Festivalen. En række arrangører har allerede nu budt ind med ideer til programmet. Efter infomøder og åbne festival-cafeer i februar og marts, arbejdes der nu på at få sammensat et varieret program, der når ud i alle hjørner af Geopark Odsherred.

På festivalen skal Odsherreds borgere, erhvervsdrivende, foreninger og kulturinstitutioner sammen skabe et program, der er med til at fortælle historien om alt dét, der kendetegner Odsherred: Et helt særligt landskab med stejle bakker og storslåede udsigter. Et miljø med højt til loftet og plads til det eksperimenterende og kunstneriske. En kulturhistorie fuld af fi nurligheder og fantastiske »fund«. Inddæmmede fjordarealer og marker med dyrkning af 1. klasses fødevarer. Og så oveni: Lyset over det hele.

Hele geoparken som festivalplads
Festivalpladsen spreder sig traditionen tro ud over hele den smukke Geopark Odsherred, der nu er Danmarks første og indtil videre eneste UNESCO GLOBAL GEOPARK.

Startskuddet til festivalen i år bliver en åbningsfest torsdag 28. juli – og herefter følger tre begivenhedsrige dage med skæve, hyggelige og overraskende events i haver, på stranden, i skoven, eller hvor du mindst venter det.

Borgere viser deres egn frem for naboer og gæster langvejs fra – eller tilbereder og serverer et særligt måltid hjemme omkring spisebordet under overskriften »Eat the locals«.

Alle sanser skal pirres i løbet af festivalen. Udover smagssansen udfordres syns-, høre- og rytmesansen med lys, lyd og vibrationer, der lægger op til dans – og en større event, der puster nyt liv i gamle bygninger.

Alt i alt et varieret og sansemættet program.

Deltag med dit arrangement
I årets første måneder har festivalsekretariatet holdt en række info-møder og åbne cafeer, hvor alle interesserede arrangører har været inviteret til udveksling af ideer eller fået råd med på vejen omkring logistik og økonomi. Det har skabt netværk og afsæt til samarbejde og endnu flere gode ideer.

Som landligger med sommerhus i Odsherred, kan du stadig nå at være med i programmet, hvis du har en god idé.

Kontakt programkoordinator Nastasja Ernst på mail: ner@odsherred.com – men ikke senere end 15. april.

Deadline for at få dit arrangement med i det store samlede trykte program er 26. maj 2016.

Festivalprogrammet 2016 vil blive omdelt sammen med Ugeavisen Odsherred i uge 29 samt kunne hentes på bl.a. turistbureauet hos VisitOdsherred, Holtets Plads 1, Nykøbing Sjælland.

Indtil da vil festivalsekretariatet løbende afsløre indhold og tidspunkter for en række af festivalens arrangementer i de lokale medier, på www.facebook.com/geoparkfestival, www.geoparkfestival.dk og www.geoparkodsherred.dk.