Opgradér dit sommerhus

En makeover af sommerhuset kan øge udlejningsværdien markant.

I Odsherred er der rundt regnet 26.000 sommerhuse – en lille procentdel af disse lejes ud gennem bureauer. Det kan være helt nybyggede feriehuse eller feriehuse som er bygget i 70´erne og 80´erne. Hvis du overvejer at leje dit sommerhus ud gennem et bureau – eller allerede lejer ud – så vil du som sommerhusejer opleve at få stor gevinst ud af at vedligeholde og opdatere dit hus. Både hvad angår dine egne behov, og ikke mindst den måde hvorpå lejerne oplever dit feriehus, første gang de træder ind over dørtrinet.

Er feriehuset helt nybygget, kan det ofte virke meget sterilt. Husene har hvide vægge, der mangler malerier og hygge. Og modsat, hvis feriehuset er af ældre dato, kan oprindelige trævægge gøre, at huset virker mørkt og indelukket, og der kan være alt for mange pyntegenstande, som får rummene til at virke mindre.

Med ganske få virkemidler kan du skabe den stemning og hygge, som gør, at lejerne kommer igen. Det handler om at gøre feriehuset personligt og lyst, uden at det på lejeren virker, som om de træder ind i et privat hjem.

Mal eksempelvis de mørke vægge lyse, og lad loftet stå i træ. Benyt evt. stribet tapet på den ene stuevæg i det nybyggede hus. Sørg for at sengetæpper, gardiner og pyntepuder passer sammen i farverne – og hæng et par dejlige, lyse billeder på væggene.

Søg råd og inspiration
Det er også nødvendigt at kigge på møblerne. Trænger madrasserne til udskiftning, er hynderne i sofaen plettede og slidte? Er den sofa der står i sommerhuset, den du kasserede fra dit eget hjem for 5 år siden? Lyse lette og rengøringsvenlige møbler er en god investering. Det ser indbydende ud, og man får lyst til at sidde og hygge sig foran brændeovnen. Moderne lette møbler og tekstiler vil give huset et helt nyt udtryk.

Det er ikke altid nemt at se på sit eget feriehus med en lejers øjne. Få evt. hjælp af en god ven. Det handler om at give lejeren en god oplevelse – med en lyst til at vende tilbage til dit feriehus. Gode ambassadører er godt både for udlejningen generelt, og også for handelslivet i Odsherred.

En »makeover« vil øge udlejningen og appellere til, at lejerne passer bedre på dit fine hus. Det skaber gode ferieminder. Som ejer vil du opleve, at huset bliver nemmere at vedligeholde, og ved eget brug vil det øge kvalitetstiden i huset. Hvis du har brug for indretningstips, er der adskillige hjemmesider, som du kan hente inspiration fra.

»Makeover« er vel snart blevet et internationalt begreb, som på godt dansk kan oversættes til »forskønnelse«. I de fleste modeblade er der adskillige sider om »makeover« – det kan være kvinder der bliver klippet og iført nyt smart tøj, eller eksempelvis en stue som gennemgår en total renovering.