Vær med til at måle mobilsignalet

Styrken af mobilsignalet skal kortlægges, og kommunen beder nu også borgere og virksomheder om hjælp.
 
Der er massivt fokus på at forbedre mobil- og bredbåndsdækningen i hele kommunen. Som en del af dette arbejde igangsætter kommunen nu kampagnen »Hjælp til måling af mobildækningen i Odsherred«. Formålet er at identificere og få kortlagt styrken af mobilsignalet i alle kroge af Odsherred, da det varierer meget i landskabet. Og selvom medarbejderne i kommunen er godt i gang med at afdække Odsherred, kræver det hjælp fra både borgere og virksomheder.
 
Borgmester Thomas Adelskov opfordrer derfor alle i Odsherred til at deltage. – For at forbedre mobildækningen i kommunen er vi nødt til at få et samlet billede af signalstyrken. Vi skal ud i alle kroge af Odsherred, og det kan vi bedst komme med borgernes og virksomhedernes hjælp.
 
Hent selv din app
For at være med i kampagnen og hjælpe med at kortlægge signalstyrken, skal du installere et lille stykke software på din mobiltelefon og/eller tablet. Programmet hedder »Mobilog« og er udviklet af Erhvervsstyrelsen.
 
Mobilog registrerer med jævne mellemrum signalstyrken på din mobiltelefon og gemmer informationen typisk hver 5. minut. Informationen om signalstyrken vil automatisk blive indsamlet hos Erhvervsstyrelsen, som Odsherred Kommune efterfølgende kan analysere på.
 
 
Teknikken fungerer kun på Android smartphones og tablets med styresystem nyere end version 3.0.
 
Privat privat
Hverken Erhvervsstyrelsen eller Odsherred Kommune får adgang til private data om borgeren. Erhvervsstyrelsen og Odsherred Kommune får alene adgang til mobiltelefonens unikke ID, den registrerede signalstyrke, tidspunktet for målingen, operatørnetværket, netværkstypen, positionen, celle-id samt mobiltelefonens producent, model og softwareversion.
 
Man kan i øvrigt følge kampagnen på kommunens hjemmeside: www.odsherred.dk/mobildaekning-i-odsherred