Vand-eksperimentarium støttes af Nordea-fonden

Foreningen “Odden Sætter Sejl” har fået 451.573 kr. fra Nordea-fonden til et vand-eksperimentarium på Odden Havn, der vil bidrage til at skabe mere aktivitet langs kysten på Sjællands Odde.

Med støtten fra Nordea-fondens kystpulje kan “Odden Sætter Sejl” nu igangsætte opførelsen af vand-eksperimentariet, der har været på tegnebrættet siden 2016.

Mette Riis Schmidt fra foreningen glæder sig især til at “vand-eksperimentariet gennem aktiv leg med vand kan inspirere og udfordre børn til at udvikle en intuitiv forståelse for fysiske fænomener.”

Med vand-eksperimentariet håber Foreningen “Odden Sætter Sejl” at kunne skabe et aktivt, kvalitativt og æstetisk vartegn for Sjællands Odde og bidrage til det lokale fællesskab langs kysten.

”Det bliver et fyrtårn for at skabe noget på eget initiativ. Det er kernen i alle fællesskaber og bysamfund at synliggøre egne initiativer, så det er tydeligt, hvad vi skaber i fællesskab, for så magter vi også at løfte andre opgaver i lokalsamfundet,” siger hun og tilføjer om støtten:

”Vi ville aldrig selv kunne nå at indsamle det store beløb. Det er hele egnen, det betyder noget for.”

50 mio. kr. til kystaktiviteter
Foreningen “Odden Sætter Sejl” har modtaget støtten fra Nordea-fondens kystpulje på 50 mio. kr., der uddeles til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster.

”Kysten er klar, og vi er glade for, at Foreningen “Odden Sætter Sejl” vil være med til at skabe nye stærke fællesskaber ved Sjællands Odde,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Kystpuljen havde ansøgningsfrist 10. juli 2018, og i alt forventes cirka 100 aktivitetsskabende projekter fra hele landet at få støtte fra Nordea-fondens kystpulje.

Om Nordea-fonden
• Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål. Hvert år uddeler fonden ca. 500 mio. kr. til projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.

• Med kystpuljen uddeles i 2018 50 mio. kr. til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster. Projekterne støttes med mellem 100.000 kr. og 1.000.000 kr., og foreninger, selvejende institutioner og kommuner m.fl. kunne søge puljen med ansøgningsfrist
10. juli 2018.

• Læs mere på www.nordeafonden.dk/kystenerklar